Om oss

Hundarna

Valpar

Nyheter

Aktiviteter

Länkar

Gästbok

Kontakt

Morris egen blogg

 

 

 

 

 

Nyheter!   

 

29 Oktober 2014 dygn 56.

Röntgenbilderna i måndags visade att det är 6 st valpar i magen. Molly har ökat 2.0 kg i vikt. From med idag kommer jag att börja tempa henne morgon och kväll. Hennes matlust är inte riktigt på topp så jag delar upp maten på flera mål/dag. Långsamma korta promenader blir det nu också.

From i natt kommer jag att sova med henne i valprummet så att hon får tid att vänja sig.

 

25 0ktober 2014

Det börjar bli trångt nu i lilla magen. Molly  har svårt att hitta sköna viloställningar.

På måndag ska jag åka med henne till veterinären och göra en röntgen för att se hur många valpar hon bär på.

Dygn 52

 

16 oktober 2014

Molly är nu på dygn 43 och har blivit rejäl rund om magen.

 

 

7 oktober 2014

Nu är vi alldeles säkra på att Molly är dräktig. Hon är nu på dygn 34 och har börjat bli rund om magen. Vi ser fram emot att få små valpar i huset kring månadsskiftet oktober-november. Om ni är intresserade av en valp så får ni gärna ta kontakt med mig, Kerstin mobnr. 070-277 94 96.

 

23 september 2014

Den 3 september parade vi våran Molly (Kusin Vitamin take A Chance On Me) med Ruff (Lappstintans Finnich Victory). På Ruffs hemsida www.jaktborder.se kan ni gå in och läsa om Ruffs meriter och liv.

Våran Molly är en trevlig och nätt tik och hänger med på allt vi gör. Hon används inte i jakt men har provat på konstgrytet vid ett par tillfällen och har då visat intresse för grävlingen. På utställning har hon fått flera cert.

Vi tror på denna kombination för jakt ("i rätta händer") och den aktiva familjen.

Molly och Ruff har bra psyke, bett och pälsar.

När det visar sig att Molly har blivit dräktig kommer jag uppdatera det under nyheter här på hemsidan.

Vid intresse av myket hund i litet format kontakta mig 070-277 94 96 eller Britta, Ruffs matte 073-082 45 61.

 

  

 

 

 

                                                                

                                                                            

12 februari 2014

Den planerade parningen mellan Molly och Ruff är uppskjuten till Mollys nästa löp. Den här våren kommer jag att ha fullt upp med att sälja mitt föräldrahem och ordna med mamms flytt till en lägenhet så tiden till att ha en valpkull att sköta och fostra finns inte.

Det kommer att bli en del utställningar med Molly och Meya i slutet av maj och under sommaren.

31 juli 2013

På resande fot.

Nyligen hemma igen efter en tur på 390 mil med husbilen.

Vi har varit kors och tvärs på väst och öskusten. Många härliga sommar minnen har vi med oss hem. Vädret har varit helt fantastiskt. Hundarna har verkligen fått socialträning på både campingplatser och i stora städer.

Ett försenat grattis säger vi till Meya och hennes syskon som fyllde 5 år under tiden då vi var borta.

Meya hade en mindre trevlig upplevelse på sin födelsedag. Vi befann oss på en helt otroligt fin camping (Stenkällegården) strax utanför Karlsborg och under sista kvällsrundan råkade hon nosa på en groda i mörkret som naturligtvis hoppade till precis då Meyas nos nuddade vid den. Meya gjorde ett bakåtskutt och såg helt förvånad ut. Nästa morgon när vi kom till samma ställe var hon något avvaktande:)

Nu ska vi semestra hemma i två veckor innan det är dags att börja arbeta igen men innan dess så ska vi åka på 3 utställningar. 10/8 Terrierklubben i Luleå, 11/8 Norrlandsbordern också i Luleå och den 18/8 är det utställning i Överkalix.

 

7 juli 2013

Kennelklubbens Internationella utställning i Sjulnäs, Piteå.

Idag har jag visat En Bååridis Lattjo och Kusin Vitamins Meya. Båda fick excellent med en 3:e pacering i öppen klass. Solig och varm dag. Ett stort grattis säger jag till Liz och Anna/Jenny som blev BIM och BIR med Asto och Alliz.

 

30 juni 2013

Idag kl.03.30 avgick bilen mot Midnattssolsutställningen i Gällivare. Britta följde med mig eftersom jag hade anmält både Meya och Molly till utställningen. Meya slutade på 3:e och Molly på 4:e plats i öppenklassen. En trevlig dag trots det lite tråkiga vädret, men vi klarade oss från regnet. Tusen tack till underbara Britta för all hjälp både före, under och efter utställningen.

Nästa utställning blir den 7 juli i Sjulnäs för Meya.

 

2 maj 2013

Nu börjar utställningssäsongen.

Det ska bli roligt och spännande. Roligt att träffa alla Border människor och hundar och spännande att se om Molly får sitt tredje cert och att Meya får börja visa sig i ringen igen.

Jag har anmält Meya och Molly till SKKs nationella utställning i Sjulnäs den 19 maj. De går i öppen klass båda två så jag får hjälp av Britta Lindgren, Ruffs matte och Meyas farmor att ställa Meya.  I skrivandets stund så är inte Meyas päls i bästa kondition men det är ju än drygt två veckor kvar:).

Den 26 maj kommer jag att ställa Molly på Norraterrierklubbens utställning i Piteå.

 

10 februari 2013

Idag säger vi GRATTIS till Alliz Bralliz och Accra Mercedez på deras 1 årsdag.

Tänk att det redan har gått ett år sedan Meya blev mamma.

Uppdateringen av hemsidan har legat nere en hel del. Men ibland så händer det saker i livet som gör att det inte finns tid eller ork till att tänka på så mycket annat än att leva och hålla näsan ovanför vattenytan.

Det blir inga valpar denna vår utan vi kommer att lägga krutet på utställningar och grytträning för Meya och Molly.

Sedan får vi se när Molly behagar att löpa om det kanske blir parning till hösten.

 

4 oktober 2012

Längesedan.

Oj, vad dagarna, veckorna och månaderna rinner iväg.....

Sedan den 14 juli har Molly och jag hunnit vara på två utställningar i Piteå.

På Övre Norra Terreirklubbens lördagen  den 25 augusti placerade sig Molly som 1:a med excellent i ÖK. I konkurrensklassen blev hon oplacerad. Kritiken känner jag mig ändå nöjd med. Domare för dagen var Siv Jernhake

Söndagen den 25 augusti var det så dax för årets Norrlandsborder. Där även Meyas två valpar Alliz Bralliz och Accra Mercedes gjorde utställningsdebut.Det gick bra för dem båda två. Alliz vann valpklassen för tikar. Molly fick en 4:e placering i Öppenklassen. Bra kritik av Anna-Karin Bergh som var dagens domare.

Tillsammans med Emma (Accras matte) har jag lagt  viltspår. Meya var på topp redan när jag tog fram selen och spårlinan och spårade upp klöven i ett kick. Lilla Accra fick också gå ett kortare spår och klarade det alldeles utmärkt. 

Morris njuter av livet hemma på gården och långa skogspromender tillsammans med husse, Meya och Molly.

I helgen har vi fått förmånen att ha Alliz Bralliz hos oss när hennes matte och husse ska resa bort.

Nästa helg, 13-14 oktober åker Molly och jag till Sundsvall. Det blir en trevlig och spännande med utställning i dagarna två. Jag hoppas att Molly då ska få sitt tredje cert. Vi kommer också att vara tillsammans med "min" bästa Diza och flera andra vänner. Återkommer om rapport från Sundsvall.  

 

 

SNKK:s Internationella utställning i Sjulnäs, Piteå 14 juli 2012.

Molly fick Excellent utan placering i Öppenklassen.

Dagens Domare var Franc Ruiz Rodriguez från Spanien. Molly fick jättebra kritik:

very good head, strong neck, very good topline, excellent angulation, strong deep breast, excellent coat and tail, good move.

I finalen fick jag den äran att hjälpa Märith Lappstintans kennel att visa upp hundar i Avels och uppfödarklassen. BIS 1:a i avelsklassen och BIS:4 i uppfödarklassen. Ett stort Grattis till Märith!

 

 

Midnattssolsutställningnen i Gällivare 1/7 2012.

Vilken härlig känsla, Molly vann öppenklassen (excellent med CK) placerade sig som BästaTik 2:a, tog sitt andra CERT och ett reserv CACIB:)))) Tack Märith för hjälpen.

Nu ser vi fram emot kennelklubbens internationella utställning i Sjulnäs den 14 juli.

 

 

2 juni 2012.

Våran Molly har åkt med Diza ner till ÅretsBorder i Arboga.

Till vår stora lycka så vann hon öppenklassen, av 34 tikar så blev hon 1:a !!!!

I bästa tik klassen slutade hon på 5:e plats :))))))

Tack bästa Diza för att du tog henne med dig.

            

 

20 maj 2012.

Hipp, hipp hurra till Mika,Harry, Nisse, Leia, Sally och Molly på deras 2-årsdag.

 

19 maj 2012.

Idag har Molly varit på SKK:s Nationella utställning i Sjulnäs, Piteå.

Hon fick excellent med ck :).

Domare var Hannele Jokisilta från Finland

 

17 maj 2012.

Just nu har vi en helt underbar liten Borderhane på 8 veckor hemma hos oss som  heter En´Båårdiz Mr. Mizter. Så småningom ska han flytta till sin nya familj. Fram till dess så njuter vi av honom varje dag ;) 

 

                     

                      En´Båårdiz Mr. Mizter

 

29 april 2012.

 

            

I helgen har vi haft besök av Elsa. Hon är en av valparna från Morris första valpkull. Hennes matte och husse skulle sova på hotell så då passade det alldeles utmärkt att Elsa var hos oss. Lugn, fin och lydig är tre ord som passar bra in på henne.

 

 

 

Och till vår stora  lycka så kom Accra och hennes matte och husse förbi på lördag em.

 

24 februari 2012.

Meyas op.sår läker bra på tisdag nästa vecka kommer veterinären hem till oss och plockar stygnen. Det blir skönt för henne att slippa trådarna som jag kan tänka mig irriterar henne när valparna ska äta.

 

19 februari 2012.

Idag fyller våran älskade "Morran" 6 år.

            

 

12 februari 2012.

Fredag den 10 februari födda Meya sina små valpar.

Valparna föddes sent på fredag kväll.  Den första tiken födde hon hemma men eftsom  hon hade så svaga värkar så var vi tvungen att bege oss till Djursjukhuset i Gammelstad. Valp nummer två föddes i baksätet på bilen precis när vi parkerat och skulle gå in till veterinären.

Väl inne så gjordes en röntgen för att se hur många valpar som var kvar i magen och det visade sig att det var en valp kvar. Meya fick dropp med kalk och även medel för att sätta igång värkarbetet. Meya som var så trött då orkade inte föda fram den sista valpen själv utan beslut togs att det skulle bli ett snitt. Den sista valpen var fullgången men tyvärr så var den avliden. Det känns så sorgligt men samtidigt är jag glad över de två fina valparna som klarade sig.

Meya är en sån fin och klok mamma som verkligen sköter om sina små.

Ett stort TACK till Diza som var med mig och Meya hela tiden.

.  Meya och valparna ett havt dygn gamla.

 

I fortsättningen kommer jag att skriva om hur det går under fliken valpar här på hemsidan.

 

9 februari 2012.

Idag går Meya in på 63:e dygnet. Hon har haft förverkar och tempen åker upp och ner hela tiden. Nu på morgonen har den börjat dra sig ner mot 36 graders strecket. Så det är bara att vänta och se vad som händer under detta dygn.

4 februari 2012.

Uttråkade hundar som inte får vara ute och busa eller springa i skoterspåret pga den stränga kylan, -33 grader.

 

Morris och Molly                                    Meya

Meya är nu inne på 58 dygnet av dräktigheten. Jag tempar henne morgon och kväll.

 

29 januari 2012.

Meya är nu inne på dygn 52. Hon är riktigt rund om magen nu, 53 cm. Det går fort nu, valparna växer för var dag som går. Om cirka  två veckor kommer hon att föda dem.   I dag får vi besök av ev. blivande valpköpare. Det blir trevligt att få träffa dem och höra deras tankar om  valet av en Border. 

 

 

20 januari 2012

Nu börjar Meya bli riktigt rund om magen. Hon tar det betydligt lugnare när hon är tillsammans med Morris och Molly ute på gården. Det är nu cirka 3 veckor kvar innan valparna föds. I helgen ska vi ta fram valplådan så att hon får "bona" in sig i den.

12 januari 2012

Idag har Meya varit på ultraljudet. Det visade sig att hon har flera små foster i magen.

Hon har ökat lite i vikt och spenarna har blivit svagt rosa färgade.

3 januari 2012

Meya är nu inne på 25 dygnet. Idag har jag ringt och beställt tid för ultraljudsundersökning i slutet av nästa vecka.  

 

10 december 2011

2:a parningen avklarad. Gizmo är en sån underbar hund. Han dansade och uppvaktade Meya så fint. Hon viftade på svansen. Hängningen varade i ca 5 min. Om 2-3 veckor kan vi börja se de första tecknen  på att Meya är dräktig:). 

Vid intresse av valp går det bra att ringa mig Kerstin 070-277 94 96.

 

8 december 2011

Idag har Meya varit på besök hos Gizmo (En Båårdiz Fox Fighter) i Höglandsnäs. Tycke uppstod och hängningen varade i 10 min. Vi kommer att åka dit en gång till under kommande helg. Sedan återstår bara att vänta och se om det blir några små valpar i mitten av februari.

                        

                         En Båårdiz Fox Fighter (Gizmo)

22 oktober 2011

Idag har Meya klarat anlagsprovet för viltspår. Hon fick 37 poäng av 42 möjliga. Det 650 meter långa spåret klarade hon på 18 minuter, bra tyckte domaren Hans Lindberg.

Allmänt omdöme: En noggrann tjej som klarar sitt jobb bra. Ett följsamt och trevligt ekipage.

 

1 oktober 2011

Hög tid för en uppdatering av hemsidan.

Molly har varit på ett par utställningar under augusti till september. Med blandade resultat. Men jag är nöjd ändå. Hon sköter sig bra i ringen och verkar tycka att det är kul.

Senaste resan gick ner till Högsbobruk. Utställning på lördag med Dalarnas terrierklubb där kom hon på 4:e plats med ck i unghundsklassen. På söndag var det Gästriklandskennelklubbs utställning. Där placerade hon sig också på en 4:e plats dock inget ck. En trevlig helg var det för både Molly och mig.

 

I torsdags var vi och tränade i konstgrytet. Jag hade alla hundarna med mig. överraskande nog så fick vi Morris att gå i en av gångarna och ända fram till kitteln ( ibland kan det vara lycka att ha en godissnål hund) men sedan tyckte hon att det fick vara nog.

Meya och Molly var desto mer på hugget. Meya har ett härligt skall och Molly attackerade och högg tag rejält om nosen på den döda grävlingen. 

 

I helgen kommer jag och Meya att gå en Viltspårs kurs. Det blir bra för Meya att få aktivera nosen och hjärnan. Går det bra så ska jag anmäla henne till ett anlagsprov i slutet av oktober. 

 

24 juli 2011

Idag fyller vår Meya och hennes kull syskon 3 år. GRATTIS!

Meya har firat sin dag med att följa Micke till Lomtjärn, Piteå och spelat Disc golf. Hemma blev det lite extra gott i matskålen.

 

20 juli 2011

Norrlandsbordern i Piteå fredag 15/7

Härligt väder och en massa trevliga människor. Idag stäldle jag bara Molly eftersom jag har plockat ner Meyas päls.

Molly blev 5:a i bästa tik klassen. Jag känner mig så stolt över henne.

 

SNKKs Internationella utställning i Sjulnäs, Piteå lördag 16/7

Ännu en dag på utställning med trevlig människor, vädret var mulet men vi slapp regnet. Känner mig så nöjd över lilla Molly även idag.

Excellent med Ck i Juniortikklassen. I bästa tik klassen blev hon oplacerad. Domare vare Sume Anne från Estland.

 

Här hemma har vi nu byggt en hundgård så att inte Meya och Molly ska dra ut på fler egna utflykter.

Morris har varit lite hängig och har inte haft så bra natrium och caliumvärden men nu verkar hon mycket piggare.

 

 

20 juni 2011

Midnattsolsutställningen i Gällivare söndag 19/6.

Regnet öste ner från en grå och trist himmel. Men vad gjorde det när det gick så bra i ringen.

Meya blev placerade som 4:e bästa tik med Excellent, CK och R-CACIB.

Molly blev 2:a bästa tik med Excellent, CK och CERT.

Domare var Vella Harry från Malta.

Nu ser vi fram emot nästa utställning här hemma i Piteå den 16 juli. Jag kommer att ställa Molly där.

 

21 maj 2011

Utställningar

Årets Border i Arboga 14/5 -11

Torsdag den 12 maj packade jag och Diza (kennel En Båårdiz) bilen och gav oss iväg på en mycket trevlig resa ner till Herrfalletscamping i Arboga för att delta i Årets Border. För mig och Meya och Molly var det premiär. Jag hade väl inte räknat med super resultat men till min stora glädje så skötte vi oss riktigt bra. Molly gick i juniorklassen och av 20 tikar blev hon en av de 9 som gick vidare. Hon fick ingen placering men skötte sig toppen bra. I öppenklassen var det 26 tikar och Meya placerade sig som 2:a!! Jag trodde att jag skulle spricka av lycka.

 

Piteå Nationella i Sjulnäs 21/5-11

Molly (som fyllde 1 år igår) placerade sig 3:a med CK i juniorklassen. Så stolt jag är över denna lilla tokiga/busiga hund. Meya fick väldigt fin kritik av domaren men tyvärr så gick hon passgång idag så det blev ingen placering.

Trots allt en lyckad dag.

                              

                                     Molly 3:a med CK

 

17 april 2011

Norra Terrierklubbens utställning

En trevlig dag blev det i går i Skellefteå.  De nya reglerna för bedömning av hundar behöver jag läsa och sätta mig in i. Meya hon fick bedömningen excellent (slät1:a) och Molly fick bedömningen very good. Ingen av dem gick vidare till final. 

Meya fick bra kritik för sin pälskvalite och det blev jag jätte glad över. Tack Diza för att du visade henne när mina nerver svek mig:).

Molly hon behöver lite tid på sig pälskvaliten var ok, men däremot tyckte domaren att hon fortfarande var lite "jumpy" i ringen och nog så tunn i kroppen. Dessutom var det inte så lätt för henne att gå  och stå på det hala golvet i ishallen.

Roligt var det för mig att träffa alla trevliga Border vänner igen.

 

15 april 2011

Den inofficiella utställningen i Piteå förra helgen gick både bra och mindre bra. Varken Meya eller Molly gick vidare till finalen. Båda fick bra kritik av domaren, speciellt Meya, men vi föll på pälsarna som var för korta i domarens smak.

Nu tar vi nya tag och åker på Norra Terrierklubbens utställning i Skellefteå i morgon.

Det kommer at bli en bra dag:)

 

8 april 2011

Molly har börjat ge sig ut på egna strövtåg. Miljöstationen är det som lockar mest. Som tur är så har vi fått tag i henne innan hon tagit sig ut på vägen som går vid vårt hus. Där är risken stor att hon kan bli påkörd av bilarna som dundrar förbi. Inte kan vi vara arg på henne heller eftersom hon kommer tillbaka när vi ropar hennes namn. Det gäller att se henne i rätt ögonblick när hon drar i väg för att kunna tillrättavisa henne på skarpen.

 

Meyas päls är tyvärr inte i bästa utställnings kvalité just nu. Vi får se hur det går på söndag. Jag hyser inga större förhoppningar att domaren ska tycka att hon är något att visa upp.

 

Morris hon ligger mest nu ute på inglasningen uppe på fönsterplatsen ut mot gatan. Där myser hon i solen och spanar in de som passerar. 

 

 

27 mars 2011

Här hemma hos oss har vi nu börjat förbereda oss för utställnings säsongen. Jag har börjat gå igenom hundarnas pälsar och tränar Molly så att hon ska stå riktigt fint på bordet.

Det är Meya och Molly som i första hand ska ställas ut. Morris har aldrig tyckt om att visa upp sig så hon ska få vila lite i år.

En inofficiell utställning  i Piteå blir det den 10 april innan det är dags för Norra terrierklubbens utställning i Skellefteå. Det ska bli spännande att se hur det går för våran "Molly-Polly".

 

 

23 januari 2011

Molly har varit på sin första utställning. Norrlabbens inofficiella i Boden.

Hon skötte sig jätte bra både i ringen och under hela dagen. Som verkligen blev lång. Vi kom dit kl.8.30 och åkte hem kl.15.30. En lång promenad hann vi med i det vackra vädret och hästarna som sprang runt på travbanan fick sig en rejäl utskällning av Molly under tiden som vi väntade på att få visa upp oss i ringen. Resultat för dagen blev,BIR valp med HP. I finalen åkte vi tyvärr ut i andra gallringen. Alltså ingen placering i finalen eller också kan man ju skämt å sido säga att hon kom på delade 5:e plats tilsammans med ca.15 andra hundar:).

En trött liten Molly sov hela vägen hem coh resten av kvällen.

 

                           

 

 

13 januari 2011

God fortsättning på det nya året.

Det har börjat både bra och mindre bra för oss. Mindre bra pga att vi beslutat oss för att inte para Meya  nu i januari som vi tidigare hade planerat. En valpkull kräver mycket tid och arbete och den tiden finns inte just nu i vårt liv. Vi kan med varmt hjärta rekommendera kennel EnBåårdiz Diza Lindberg i Höglandsnäs till de ev. blivande valköparna som har hört av sig till oss tidigare.

Bra för att vi har tre helt underbara hundar i huset. Morris som ju är den förståndigaste av dem. Lite bekväm har hon blivit, vill inte gå upp tidigt på morgonen och tycker inte om när det är för kallt och snön fastnar mellan tassarna på henne. Meya som förgyller våra dagarna med sina upptåg. Det senaste i raden är att jag hittade henne stående mitt på köksbordet ätande ur en burk med pepparkakor. Jag kommer att träna henne i grytet och ställa ut henne i vår/sommar. Molly har nu hunnit bli drygt 7 månader. Hon älskar att vara ute i den djupa snön och busa med Meya. Ibland ser man bara huvudet och en viftande svans som sticker upp ur snön. Den 22 januari ska hon vara med om sin första utställning. Det blir bra träning för henne inför den kommande utställnings säsongen.

 

Vi har hunnit träffa de flesta av valparna från Morris senaste kull. Det är bara Sally i Vindeln och Mika i Oslo som vi inte träffat. Däremot har vi haft kontakt via tel och mail med dem. Vi ska naturligtvis försöka träffa dem under våren/sommaren.

Alla valparna har fått så bra och engagerade hem. Det känns tryggt för oss att veta.

 

 

 

 7 november

 En helt vanlig söndagspromenad som slutade väldigt spännande och trevligt för hundarna tack vare min jaktintresserade granne. Han hade skjutit en räv och frågade om hundarna skulle få lukta på den. Glad blev jag över det erbjudandet.

Meya hon skällde på räven jättebra, Molly var lite mer försiktig men vågade sig fram och nosa på den men inget skall kom det. Morris däremot hon ägnade inte räven en enda blick utan satte sig en bit bort och tittade åt ett helt annat håll.

 

2 november

Har skickat inbjudan till valpträff för våra senaste valpköpare. Det ska bli så kul att få träffa valparna och deras mattar och hussar.

Här hemma hos oss rullar det på som vanligt. Molly växer och hittar på en hel del små egna tilltag. Hon har bland annat ätit upp en hel krukväxt som har stått i köksfönstret vid hundarnas utsiktsplats coh nu gör hon sitt bästa för att försöka tömma ut all jord ur en blomkruka som står på golvet, strumpor visar hon också en viss förkärlek till att hämta och gömma på olika ställen där man minst av allt anar det. En fördel är att hon tuggar i alla fall inte hål på strumporna men en viss kalbalik blir det på morgnarna när husse ska iväg till jobbet och inte hittar dem. Att följa med husse på jobbet och köra grävare tycker hon är toppen, något som hon har ärvt av Morris tror vi.

Meya har fått vara ute själv med mig och leta godis som är utspridda över ett område på gräsmattan och vi ska också göra spår med klövar som vi har fått av snälla farmor Britta. Detta gör vi för att vi ser att hon är lite uttråkad och behöver få jobba med "tänket" (grannen har gjort sig av med sin katt så nu har hon inte den att jaga).

Morris tar dagarna med ro och emellanåt så försöker hon uppfostra Molly så att hon ska förstå att hon inte ska sticka upp utan lära sig att hedra sin moder och äldre syster.

 

25 september

Äntligen får jag tid över till lite uppdatering av hemsidan.

Molly har hunnit följa med på husbils semester. Hon ligger i "baljan" som finns vid passagerar sidan i bilen och sover som en stock. Morris och Meya ligger i mitt knä under resan och bevakar henne.

Vi har haft kontakt med alla valpköparna några har vi till och med hunnit vara och hälsa på. Alla valparna är så fina och har fått de bästa nya hem som de kan tänkas.

Nu närmast ska vi åka på Grytdagen i Fällfors. Det blir jag, Meya och Molly som åker. Det ska bli mycket spännande och se om Meya har kvar sina grävlings-takter och hur Molly reagerar inför första mötet med detta djur.

 

21 juli

Det har hänt mycket nu på bara ett par dagar.

Lördag 17/7 ställde jag ut Meya på Norrlandsbordern. Hon blev 3:a i sin grupp. Domare var Håkan Axén, en mycket trevlig och sympatisk herre. Han tyckte att Meya hade alldelse förtjusande små och perfekta öron bla.

På söndag var det så dags för SNKK:s nationella utställning i Sjulnäs. Många hundar var det och nervös var jag för hur det skulle gå för Meya. Men det gick bra den här dagen också. 3:e placering med HP. Gissa om jag var stolt över henne.

I går kom Sara ,Micke  och Hjalle från Älvsbyn och hämtade Rock Me (Harry).

Och idag har Petra, Peter, Freja och Fabian från Luleå varit här och hämtat hem sin prinsessa The Name Of The Game (Leia).

Kvar i huset är nu våra egna hundar som ju utökats med Take A Chance On Me (Molly) .

 

Det har varit en rolig tid att se valparna växa och utvecklas till egna små personligheter. Vi har ännu en gång lyckats hitta bra hem till allihop. Min förhoppning är att vi kommer att ha kontakt även i fortsättningen med "våra" valpar och deras familjer. 

                  

                             Morris, Molly och Meya

 

17 juli

Igår var jag och besiktade valparna på djurkliniken i Öjebyn. Besiktningen gick jätte bra alla valparna  är friska och fina. En pärs var det däremot för mig. 6 valpar som sprang runt i behandlingsrummet och jagade stackars Meya. Som tur var så lyckades Meya till slut ta sig upp på en stol och där satt hon sedan hela tiden. När valparna insåg att hon var utom räckhåll för dem så gick de raskt över till att undersöka kablarna och sladdarna som låg efter golvet.  Morris hon tog det hela med ro. Jag var alldelse svettig innan vi kom oss därifrån.

På em kom Maria och Morten från Oslo och hämtade Kisses Of Fire (Mika) och lite senare under dagen kom Jenny, Robert och Madicken från Vindeln och hämtade Dancing Queen (Sally). Mika och Sally kommer att få det så bra i sina nya hem.

Meya och jag ska åka på utställning idag, Norrlandsbordern. Jag har fixat till hennes päls lite nu på morgonen. Nu får vi se om hon håller måttet min egen lilla Pajas prinsessa.

I kväll kommer Christina och Åke från Boden och hämtar Waterloo (Nisse). Han kommer också att få det jätte bra i sitt nya hem.

 

14 juli

Nu är valparna snart 8 veckor. Tänk vad tiden har gått fort.

På fredag ska jag till veterinären och besikta, vaccinera och chipmärka dem.

På fredag em.  flyttar Dancing Queen hem till Madicken, Jenny och Robert i Vindeln och Kisses Of Fire flyttar hem till Maria och hennes sambo i Oslo.

Igår hade jag besök av Maria från Hang Loose. Hon hade med sig sin kamera och tog fina bilder på valparna.

 

 

 

6 juli, en händelserik dag.

Idag har valparna fått bekanta sig med en rådjursklöv. Lite avvaktande i början men med god hjälp av Meya så vågade de sig fram och undersöka den.

 

Morris hon tyckte däremot att det var bäst att ligga på altan och övervaka det hela.

Lätt uttråkad. Det ser ut som om hon tänker Att dom bara orkar hålla på.

Efter upplevelsen med klöven så tog de små itu med utgrävningen som de påbörjat tidigare under dagen.

 

 

5 juli.

Efter en tidig start på dagen så sover valparna nu i buren.

Jag har bytt i valplådan och köksgolvet har fått sin morgon rengöring.

5 av 6 valpar är nu tingade och väntar på att få flytta hem till sina nya hem. Det är ev. en tikvalp kvar.

Kusin Vitamin Kisses Of Fire 6 veckor.

 

29 juni. Valparna är drygt 5 veckor.

Valparna är ute så gott som hela dagarna på uteplatsen när det är bra väder.

 

 

Inne finns det roliga saker att leka med. "Helges" röda nos är så god att tugga på.

 

                           

 

Plötsligt så tar orken slut. 

 

25 juni. GLAD MIDSOMMAR!

Idag har valparna varit ute för första gången. Det fanns mycket spännande att upptäcka.

bilderna får tala för sig själva:

 

 

 

 

21 juni:

Lite smått och gott

                      

               Det är inte så lätt att ta sig över höga kanter när man är liten.

 

Dragkamp                                                   Det är skönt att vila en stund.

 

Gående matbord.                                         Huller om buller

                               

                                Två systrar Meya och Madicken.

17 juni:

Idag är valparna 4 veckor gamla. Nu händer det saker hela tiden. De har börjat erövra köksgolvet. Några av dem har gett sig ut på "långa promenader" bort från flocken medan någon vill vara nära och håller sig till hörnen där de iakttar och gnäller lite ynkligt. 

Meya tycker att de är lite läskiga men är samtidigt nyfikna på vad det ärför små filurer som "springer" omkring på golvet.

Morris är lugn och trygg och ser efter dem.

Vi har haft besök av "våra "valpköpare från Luleå och Boden samt en del andra.

Lek och bus på köksgolvet:

 

 

 

Det är skönt att sova:

 

 

 

14 juni:

Full huggning i matskålen.

Det är skönt att sova tillsammans.

13 juni:

Huvudbilder på valparna som nu är 3 veckor gamla:

  

 

 

 

10 juni:

Nu har vi flyttat ut i köket.

Från början kändes det väldigt hemskt och farligt. 

  

Super mamman Morris kom till undsättning och vi fick dia henne.

Efter maten blev vi sömniga och la oss för att sova.

Mammor blir också trötta ibland. Morris ligger i sin bädd och håller samtidigt ett vakande öka över sina valpar.

 

8 juni:

19:e dygnet

Det är skönt att sova tillsammans.

Nu börjar det bli trångt vid frukostbordet.

 

4 juni:

Bilder från valp lådan:

 

 

                          

 

 

3 juni:

Idag är valparna 2 veckor gamla. Tänk vad snabbt det går och hur de växer och utvecklas till egna små personligheter. Dom väger nu mellan 500-600 gram. Morris har så mycket mat åt dom så de hinner knappt svälja när de äter. Klorna har vi också klippt idag under vilda och högljudda protester från en del av valparna. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och att ha bra ljus för att se de pyttesmå klorna.

 

2 juni:

Nu har alla valparna öppnat ögonen.

 

27 maj:

Idag är valparna precis 1 vecka gamla. Vi har vägt och klippt klorna på dom. Alla valparna har fördubblat sin viktd en del tom lite mer. Det känns bra att veta att Morris har mat så att det räcker till allihop.

 

 

25 maj:

Dagarna går och valparna äter, sover och växer. Precis som det ska vara. Idag har "farmor " Diza varit här och hälsat på de små underverken.

 

Valparna 5 dagar. Det är skönt att sova tillsammans huller om buller i en enda stor hög:)

 

22 maj:

Valparna är nu 2 dagar gamla. Idag har vi vägt dom och de har alla ökat i vikt. Morris tar hand om sina små på allra bästa sätt.

 

20 maj:

Äntligen!

Efter en lång vak natt är nu valparna födda. Allt gick bra och Morris skötte sig perfekt. 2hanar och 4 tikar ligger nu och diar hos sin stolta mammma.

 

19 maj:

60:e dygnet.

Kroppstemperaturen har börjat sjunka. På morgonen var den 36.9 grader. Vikten är 10.2 kg och runtom magen mäter hon nu 61 cm.

Jag har ställt iordning i rummet där hon ska föda sina valpar. Nu är det bara att fortsätta att kolla tempen,vänta och se hur det utvecklar sig. Snart får vi veta hur många valpar det verkligen är i "lilla"magen. Det känns så otroligt spännande:).

 

 

16 maj:

57:e dygnet.

 

Morris väger idag 9,8 kg och är 60 cm runt magen. Nu vill hon mest bara ligga still. Matlusten är borta men då vi blandar fodret med lite filmjölk så äter hon det.

 

15 maj:

I dag har Meya och jag varit på SNKK:s Nationella utställning i Sjulnäs. Strålande sol och varmt, nästan för varmt för både hundar och människor. Det gick rätt så bra för Meya hon fick en 1:a med 2 placering.

 

Morris har varit hemma och bara tagit det lugnt. Hon vaggar så sakteliga fram och att hoppa upp för att ligga på favorit platsen på altanen börjar bli svårt. Nu får vi passa henne när hon ska ut och kissa för hon vill bara krypa under bron till lill stugan. Hon har en utgrävning där som hon säkert funderar på om den kan passa att föda valparna i.

 

13 maj:

53:e dygnet.

Morris väger nu 9,2 kg och är 58 cm runt magen. Jag har börjat tempa henne morgon och kväll för att se när hon börjar gå ner i kroppstemperaturen. Nu ligger hon mest hela dagrna och har ingen större lust att hänga med på promenaderna.

Jag kommer att vara ledig from den 18 maj och två veckor framåt.

 

6 maj:

46:e dygnet.

56 cm runt magen och 8,8 kg. Nu börjar det bli besvärligt att äta hela matportionen  på en gång. Så vi delar upp den på flera mindre portioner. Att promenera är inte heller så enkelt. Morris har en vankande gång när vi går våra promenader runt byn i sakta mak.

 

2 maj:

42:a dygnet, 54 cm runt magen. Det börjar bli lite besvärligt att sitta fint.

 

25 april:

Nu är Morris inne på 35:e dygnet av dräktigheten. Hon mäter 50 cm runt magen och väger nu 7.8 kg.

Kring den 20 maj hoppas vi att vi har små valpar i huset.

 

22 april:

Så var det gjort, ultraljudet. Det visade sig att det finns 6 små foster i Morris mage :).

 

21 april:

Nu har halva dräktighetstiden snart gått. Morris börjar bli lite rund om magen och hennes spenar har blivit mer markerade och rosa färgade. Hon kräktes i morse och är väldigt förändrad i sitt sätt att vara.  Meya gör allt som står i hennes makt för att få igång henne på lek och bus. Men Morris bar sitter och tittar på henne som om hon tycker att det är under hennes värdighet att busa. I morgon blir det en spännande efermiddag.

 

14 april:

Idag har jag ringt och bokat tid för att göra ett ultraljud på Morris. Det blir torsdag den 22 april.

 

10 april:

Morris har börjat ändra sitt beteende. Hon ser lite "drömmande" ut i blicken och vill gärna vara nära mig. Meya försöker få igång henne på lite bus men det tilltalar henne inte så mycket som förut.

Nu är det bara att fortsätta att hålla tummarna och vänta till dess att det är dax att göra ultraljudet i slutet av april.

 

21 mars:

Nu är Morris parad med En´Båårdiz Fox Fighter "Gizmo". Vi hoppas nu att det ska födas många små fina valpar i slutet av maj.

 

15 mars:

Äntligen löper Morris och nu är det dax för parning. Jag kommer att uppdatera hemsidan när det är klart.

 

3 februari

 

Nu har Meya snart löpt klart och vi väntar med spänning på att Morris ska börja. Vi kommer då att para henne med en snygg blå Border hanne.

 

Om ni är intresserade av valp från oss hör av er.

Tel 0911-20 53 71 eller 070-277 94 96